Dragi trkači,

Želimo da vam predstavimo najnoviju zvezdu na trail nebu Srbije: TARA ULTRA TRAIL 2020!

Zamišljena na najlepšoj planini Srbije, ruta trke će vas, prvog vikenda jula (03. – 05.07 2020.godine), voditi kroz čarobne predele Nacionalnog parka Tara. Imaćete priliku da trčite predivnim planinskim proplancima, koji su u to vreme prekriveni raznolikim, cvetnim, endemičnim vrstama, kroz guste šume smrče, jele i bukve, gde ćete biti u prilici da sretnete i gospodaricu šuma – njeno veličanstvo Pančićevu omoriku. Penjući se kozjim stazama, duž dugačkih grebena i litica dubokih kanjona, na najviše vrhove Tare (Kozji rid, Zborište) uživaćete u rekama, vodopadima, srednjevekovnim manastirima i netaknutoj prirodi ove planine. Planinska jezera, kao što su Zaovinsko, Jarevac, Spajići, Ploštice, Perućac i nestvarni, bajkoviti vidikovci (Crnjeskovo, Banjska stena, Osluša, Bilješka stena, Janjač, Orlov vis,…) zaista će vas ostaviti bez daha i učiniti da kući ponesete predivne uspomene sa jedne od najlepših planina.

Pripremamo vam četiri različite trke, a na vama je da izaberete na koji način želite da upoznate ovu planinsku lepoticu! Kao posebna kategorija, biće organizovana trka sa vašim kućnim ljubimcima!

Čist vazduh, prelepa priroda, raznovrsni tereni prilagodjeni svačijem „ukusu“, ljubazni domaćini dovoljan su razlog i prilika da doživite i upoznate ovaj mističan kraj netaknute Srbije!

„Taru treba doživeti, osetiti u travi i blatu, u steni, u duši i srcu, u mirisu smole i majčine dušice, u boji ciklama i božura“ – Miodrag Petrović

Dobro došli!